Taxaties van A tot Z - NWWI Rapport - Spoed - A&T Vastgoed - A&T Vastgoed | Aankoop - Taxatie - Vastgoed

Taxaties

Wil je weten wat jouw woning waard is? En ben je op zoek naar een betrokken en ervaren taxateur? A&T Vastgoed is al ruim 15 jaar een betrouwbare partner voor particulieren, hypotheekadviseurs, banken en bedrijven. Wij zijn transparant over onze werkwijze, prijzen en service; zo weet je precies waar je aan toe bent.

Vraag direct een taxatie aan

Een taxatie laten uitvoeren door A&T Vastgoed

  • Taxatie van A tot Z geregeld
  •  Rapport binnen 2 werkdagen
  •  NWWI Rapport
  •  Direct online aanvragen
  •  Spoedaanvraag mogelijk
  •  Door alle banken in Nederland en het NHG geacepteerd

Het laten taxeren van vastgoed is noodzakelijk wanneer je een huis gaat kopen, je hypotheek gaat oversluiten of je een extra hypotheek nodig hebt omdat je huidige woning wilt gaan verbouwen of verduurzamen.

Vaak laat je het huis taxeren zodra het voorlopig koopcontract is getekend. Een gevalideerd taxatierapport is een vereiste voor het afsluiten van een hypotheek, met of zonder hypotheekgarantie. Dit rapport bevat uitgebreide informatie over de marktwaarde van de woning en de bouwkundige staat, inclusief heldere onderbouwing.

Alle ins-en-outs van je toekomstige thuis vind je terug in het rapport. Wanneer je jouw hypotheek wilt verhogen in verband met een verbouwing, verduurzaming of in aanmerking wilt komen voor rentekorting bij een gestegen marktwaarde, komt een woning taxatie ook van pas. Ook worden onze rapporten gebruikt bij echtscheidingsgevallen, fiscale afwikkeling bij een transactie binnen families, WOZ en bij een aan- of verkoopbeslissing.

Standaard of gevalideerde taxatie

Wanneer je een huis wilt kopen, is het verstandig om ten minste een standaard taxatie uit te laten voeren. Dit geeft je inzicht in de waarde van het huis en helpt je bij het maken van een aankoopbeslissing. Een standaard taxatie kan ook nodig zijn als je een hypotheek wilt aanvragen. In sommige gevallen is een taxatierapport vereist voor de aanvraag van een hypotheek, bijvoorbeeld als je geen Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wilt afsluiten.

Standaard Taxatie

Een standaard taxatie wordt uitgevoerd door een erkend taxateur. Deze taxateur beoordeelt de waarde van het huis op basis van verschillende criteria, zoals de ligging, grootte en staat van onderhoud. Daarnaast kijken we ook naar vergelijkbare huizen in de omgeving, om zo tot een zo realistisch mogelijke waardebepaling te komen. Een standaard taxatie wordt nagekeken en mede ondertekend door een 2e taxateur

Gevalideerde taxtatie (NWWI)

Een gevalideerd taxatierapport wordt vooral gebruikt voor het aanvragen van een hypotheek met of zonder NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Steeds meer banken en andere organisaties vragen tegenwoordig om een gevalideerd taxatierapport.

Spoed Taxatie nodig?

In sommige gevallen heb je op zeer korte termijn een taxatie nodig. Bij A&T Vastgoed plan je binnen slechts één dag je afspraak voor een spoedtaxatie en ontvang je al binnen 2 werkdagen het rapport. We werken sneller, maar niet minder nauwkeurig. Je profiteert ten allen tijde van dezelfde deskundigheid, kwaliteit en service. Voor spoedtaxaties rekenen wij geen extra kosten.

Kies voor een erkend taxateur

De hypotheekverstrekker eist een rapport dat is opgesteld door een gecertificeerde taxateur. Laat een taxatie dus altijd uitvoeren door een erkende partij. A&T Vastgoed voldoet aan het volledige eisenpakket dat de Nederlandse banken, hypotheekverstrekkers en het NHG (Nationale Hypotheek Garantie) stellen aan een woning taxatie en bijbehorend rapport. Steeds meer banken vragen om NWWI taxaties. A&T Vastgoed is erkend en aangesloten bij het NWWI. Dat betekent dat we de gehele taxatie van A tot Z regelen. Daarnaast wordt jouw taxatierapport altijd opgesteld door een geregistreerde NRVT taxateur.

Je kunt eenvoudig een rechtstreekse aanvraag indienen via het formulier op onze website. Heb je een vraag of wil je liever eerst meer informatie ontvangen? Onze taxateurs zijn 7 dagen per week bereikbaar.

Neem direct contact op

Aankooptaxatie

Een aankooptaxatie is verplicht wanneer je een huis koopt met een hypotheek. De bank die de hypotheek verstrekt, eist een taxatierapport dat is opgesteld door een erkende en NRVT-gecertificeerde taxateur.

Een aankooptaxatie is een onafhankelijke waardebepaling van een woning die wordt opgesteld door een erkende en gecertificeerde taxateur. Een aankooptaxatie geeft je inzicht in de reële waarde van de woning die jij op het oog hebt. Daarnaast geeft het taxatierapport ook inzicht in de bouwkundige staat, isolatievoorzieningen, privaatrechtelijke en publiekrechtelijke aspecten van de woning. We stellen het taxatierapport op nadat je samen met een taxateur van A&T Vastgoed de betreffende woning hebt bezichtigd. Je ontvangt binnen enkele werkdagen een maatwerk taxatierapport, waarna je de onderhandeling met de verkoper of verkopende makelaar zelfstandig afrondt.

Op basis van de informatie in het taxatierapport kun je als koper gerichter onderhandelen met de verkoper over de prijs en ontbindende voorwaarden. Wacht daarom niet tot de koop definitief is, maar schakel A&T Vastgoed tijdig in. Idealiter nog vóórdat je begint met onderhandelen. Dit kan je namelijk duizenden euro’s opleveren.

De taxatierapporten van A&T Vastgoed worden geaccepteerd door alle Nederlandse banken. De kosten voor een aankooptaxatie bedragen € 900,- inclusief btw. Let op: dit bedrag is aftrekbaar van de belasting. Dus wanneer je overweegt om een huis te kopen, is het verstandig om direct een aankooptaxatie uit te laten voeren. Ook bij spoedopdrachten helpen we je graag; gewoon tegen onze reguliere tarieven.

 

Vraag een aankooptaxatie aan

Het netwerk van A&T Vastgoed

Gezien A&T Vastgoed geen woningen verkoopt, mogen wij geen vrijblijvende waardebepalingen opmaken vanuit het NRVT. Daarentegen zijn wij gespecialiseerd in het opmaken van officiële taxatierapporten en bureauwaarderingen. Wil je een waardebepaling voor je huis ontvangen of valt de te taxeren woning buiten ons werkgebied? Dan brengen we je graag in contact met onze gecertificeerde collega-taxateurs en zorgvuldig geselecteerde makelaars in de betreffende regio. Vanzelfsprekend hanteren zij hetzelfde serviceniveau als je van A&T Vastgoed gewend bent.

Neem direct contact op