Aankoopbegeleiding

Bij de aankoop van een woning gaat het om úw belangen. U heeft er belang bij dat u een redelijk bedrag betaalt en niet voor onaangename verrassingen komt te staan. De verkopende partij heeft heel andere belangen.

Goed om te weten: de makelaar die de woning verkoopt is geen onafhankelijke makelaar die het beste met beide partijen voor heeft. De makelaar handelt namens de verkoper. Nu kunt u uw eigen belangen behartigen, maar ja, u heeft de kennis niet en daarbij, waarschijnlijk geeft het u alleen maar onzekerheid en zorgen.

Een aankoopmakelaar geeft rust en levert geld op. Hij of zij kent het traject, weet wat valkuilen kunnen zijn en kan zich met het oog van een expert verdiepen in de woning. Daarbij, de aankoopmakelaar is niet emotioneel betrokken bij de aankoop, goed bekend met de lokale markt en kan dus zakelijk en scherp onderhandelen. Dat levert al snel enkele duizenden euro’s op. Daarbij geeft een aankoopmakelaar duidelijkheid over budget, helpt bij het bezichtigen van de woning en doet extra onderzoek.