Bouwkundige keuring door opgeleide inspecteur - A&T Vastgoed - A&T Vastgoed | Aankoop - Taxatie - Vastgoed

Bouwkundige keuring

Een bouwkundig inspecteur van A&T Vastgoed is opgeleid om bouwkundige problemen op te sporen, te herkennen en te rapporteren. Iedere bouwperiode kent zijn problemen, denk aan funderingsproblemen, asbest, vochtproblemen, ventilatieproblemen, houtrot, boktor, scheuren in de gevels, installatieproblemen, isolatie problemen en het zelf klussers probleem waarbij bouwkundige constructies niet goed uitgevoerd zijn.

Vraag een bouwkundige keuring aan
 • Rapport al binnen 2 werkdagen
 • Spoedaanvraag mogelijk
 • 15 jaar ervaring
 • Voorkom financiële tegenvallers
 • Inschatting van onderhoudskosten
 • A&T Vastgoed biedt zekerheid

Binnenkort een bouwkundige keuring laten uitvoeren door de specialisten van A&T Vastgoed? Via ons opdrachtformulier dien je snel en eenvoudig je aanvraag in. Je plant je afspraak al binnen één dag. Verder zijn wij 7 dagen per week bereikbaar voor het beantwoorden van eventuele vragen. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen.

Valt de te keuren woning buiten ons werkgebied? We brengen je graag in contact met onze gecertificeerde collega-inspecteurs in de betreffende regio. Natuurlijk geniet je van dezelfde service als je gewend bent van A&T Vastgoed!

Neem direct contact op

Inhoud van de bouwkundige keuring

A&T Vastgoed is specialist op het gebied van bouwtechnische keuringen. We lichten graag toe wat een bouwkundige keuring inhoudt, wanneer je deze laat uitvoeren en waarom we aanraden om voor een erkende partij te kiezen.

Met een bouwtechnische keuring krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Ook brengt een bouwkundige keuring de kosten in kaart die direct, of in de nabije toekomst, gemaakt moeten worden om dergelijke problemen te verhelpen. Na de inspectie wordt er een bouwkundig rapport opgesteld. Deze ontvang je al binnen twee werkdagen.

Hierin staan gedetailleerde, onderbouwde ondervindingen van onze inspecteur. Het rapport geeft daarnaast inzicht in eventuele gebreken van de woning en mogelijke problemen die in de toekomst de kop op kunnen steken. Het rapport helpt je een weloverwogen keuze te maken. Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring voorkomt bovendien financiële tegenvallers, het rapport geeft namelijk een inschatting van de globale onderhoudskosten.

Deskundig team van A&T Vastgoed

A&T Vastgoed beschikt over deskundige en ervaren bouwkundigen die met behulp van speciale apparatuur elk onderdeel van het huis grondig kunnen inspecteren. Bovendien maak je al binnen één dag een afspraak en zijn onze inspecteurs 7 dagen per week bereikbaar voor al je vragen. Op basis van onze bevindingen stellen we een bouwkundig rapport op.

Hierin vind je naast een lijst met de gebreken ook mogelijkheden voor een oplossing of eventuele verbouwing, inclusief beoogde kosten. Zo krijg je als koper zekerheid over de staat van de woning en weet je precies wat je koopt.

Diverse soorten bouwkundige keuringen

Keuring van de huidige woning

Een bouwkundige keuring van uw huidige woning geeft u inzicht in de onderhoudstoestand en de te verwachten kosten van verbeteringen en onderhoud in de toekomst. Een bouwkundig inspecteur kan u adviseren op het gebied van verbouwingen, plannen, isoleren en bouwkundige problemen van uw woning. Bovendien kan het rapport van de bouwkundige keuring gebruikt worden in het taxatierapport mits niet ouder dan 1 jaar.

Bouwkundige verkoop keuring

De toekomstige koper van uw huis zal een bouwkundige keuring laten doen. Als zij problemen vinden die eerder niet benoemd waren, dan kan dat het verkoopproces behoorlijk vertragen of ervoor zorgen dat de verkoop zelfs helemaal niet meer doorgaat. Dat kost allemaal veel tijd, gedoe en onnodige stress. Als u zelf een bouwkundige keuring laat uitvoeren, kunt u uw aanstaande kopers goed over alles informeren en komt niemand later voor verrassingen te staan. Bovendien voldoet u daarmee aan uw mededelingsplicht.

Bouwkundige aankoopkeuring

Als u een huis gaat kopen doe dat samen met een professional van A&T Vastgoed om alle ins en outs van de nieuwe woning te weten te komen. Een koper heeft namelijk onderzoek plicht wat inhoudt dat een koper verantwoordelijk is om zo goed mogelijk te onderzoeken wat de staat van de woning is. Alle gebreken en problemen die een toekomstig koper had kunnen weten / zien kan later niet meer op terug gekomen worden! En denk er ook aan dat een verkopend makelaar in dienst is van de verkoper, die betaald namelijk zijn courtage en heeft er alle belang bij dat het huis voor zo'n hoog mogelijke prijs met zo weinig mogelijke ontbindende voorwaarden verkocht gaat worden.
Bij een bouwkundige aankoopkeuring loop je samen met de inspecteur door de woning, geen ruimte wordt overgeslagen. Na deze inspectie stellen we een bouwkundig rapport op; deze ontvang je al binnen 2 werkdagen! In het rapport worden eventuele gebreken helder in kaart gebracht. Daarbij maken wij een inschatting van de (materiaal)kosten voor werkzaamheden die je op korte en lange termijn moet uitvoeren. Zo kom je in elk geval niet voor onaangename verrassingen te staan op het gebied van onderhoudskosten. Het onderbouwde rapport helpt je bovendien een weloverwogen beslissing te nemen: ga je wel of niet over tot het kopen van de woning?

Meeloopkeuring

Een meeloopkeuring is vergelijkbaar met een aankoopkeuring, alleen wordt er geen bouwkundig rapport opgemaakt. Tijdens jullie ronde door de woning wijst de bouwkundige inspecteur de aandachtspunten aan en vertelt hij je wat eventuele mogelijkheden en kosten zullen zijn. Zorg dat je een camera en notitieblok op zak hebt, zodat je zelf alles vast kunt leggen. Je vraagt al een meeloopkeuring aan vanaf € 200,- inclusief btw. Vul ons opdrachtformulier in en dien snel en eenvoudig je aanvraag in. Vaak plan je jouw afspraak met onze bouwkundig inspecteur al binnen één dag.

Bouwkundige taxatie door A&T Vastgoed

Als je een huis wilt kopen, is het verstandig om naast een normale taxatie ook een bouwkundige taxatie keuring uit te laten voeren. Dit geeft namelijk veel meer inzicht in de staat van het huis en of er eventuele gebreken zijn. Vaak wordt er gedacht dat een normale taxatie ook alles inzichtelijk maakt, maar zo werkt het in de praktijk vaak niet. Laat daarom altijd een bouwkundige taxatie keuring uitvoeren voordat je definitief overgaat tot het kopen van een woning! A&T Vastgoed is gespecialiseerd in taxaties en bouwkundige keuringen. Je maakt snel een afspraak met een van onze betrokken, ervaren inspecteurs. Hij of zij houdt je gedurende het traject op de hoogte van ontwikkelingen en is 7 dagen per week bereikbaar voor vragen.

Nader onderzoek na bouwkundige keuring

Heb je een taxatie of bouwkundige keuring uit laten voeren en wordt er geadviseerd nader specialistisch onderzoek te verrichten? Nader onderzoek wordt uitgevoerd wanneer de taxateur de opnamestaat niet helder in kaart kan brengen of omdat er getwijfeld wordt over een bepaald onderdeel. Soms is er sprake van verval, schade of slijtage dat niet met het blote oog waarneembaar is. A&T Vastgoed heeft bouwkundige specialisten in huis die nader onderzoek voor je verrichten en de woning grondig inspecteren.

Als particulier is het ook mogelijk om een nader onderzoek aan te vragen wanneer je een bouwtechnisch probleem in jouw huis hebt geconstateerd zoals bijv. een lekkage, het weg zakken van je aanbouw, stank overlast, hout aantastingen, vochtplekken etc.

A&T Vastgoed kan nader onderzoek verrichten naar:

 • De constructieve staat van de woning;
 • De aanwezigheid van asbesthoudende materialen;
 • De algemene staat van het dak, eventuele lekkages en/of constructiefouten;
 • De algemene staat van installaties zoals cv, gas of elektra;
 • De aanwezigheid van houtrot.

Opleveringskeuring nieuwbouw

Aankoop- of verkoopkeuring

Specialistische onderzoeken