Bouwkundige keuring - A&T Vastgoed | Aankoop - Taxatie - Vastgoed

A&T Vastgoed, Bouwkundig Keuring

Bouwkundige keuring

Middels een bouwtechnische keuring krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Ook brengt zo’n keuring de kosten in kaart die direct, of in de nabije toekomst, gemaakt moeten worden om dergelijke problemen te verhelpen. A&T Vastgoed is specialist op het gebied van bouwtechnische keuringen. We lichten graag toe wat een bouwkundige keuring inhoudt, wanneer je deze laat uitvoeren en waarom we aanraden om voor een erkende partij te kiezen.

Wat is een bouwkundige keuring? 

Een bouwkundige keuring is een visuele controle van de woning. Onze ervaren, kritische inspecteur loopt samen met jou door het huis en slaat geen ruimte over. Zelfs de buitenkant van de woning wordt zorgvuldig geïnspecteerd. Het resultaat wordt samengevat en onderbouwd in een bouwkundig rapport. Deze ontvang je al binnen twee werkdagen in je mailbox! Je kunt ervoor kiezen om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren voor- óf nadat je een bod uit gaat brengen.

Wanneer laat je een bouwtechnische keuring uitvoeren?

Een bouwkundige keuring wordt onder andere uitgevoerd als je op het punt staat een huis te kopen. Een aankoopkeuring helpt je alle ins en outs van je nieuwe huis in kaart te brengen. Ook bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is het belangrijk om een expert in te schakelen. We spreken in dit geval van een opleveringskeuring. Onze inspecteur kan zowel bij de voor- als eindoplevering met je meegaan. Eventuele gebreken dienen te worden hersteld door de betreffende aannemer.

Wat staat er in het bouwkundig rapport? 

Na de inspectie wordt er een bouwkundig rapport opgesteld. Deze ontvang je al binnen twee werkdagen. Hierin staan gedetailleerde, onderbouwde ondervindingen van onze inspecteur. Het rapport geeft daarnaast inzicht in eventuele gebreken van de woning en mogelijke problemen die in de toekomst de kop op kunnen steken. Het rapport helpt je een weloverwogen keuze te maken. Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring voorkomt bovendien financiële tegenvallers, het rapport geeft namelijk een inschatting van de globale onderhoudskosten.

Wat kost een bouwkundige keuring?

A&T Vastgoed staat bekend om haar aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Benieuwd naar de kosten van een bouwtechnische keuring? Op onze website vind je de vanaf-prijzen voor een meeloopkeuring, opleveringskeuring en aankoopkeuring tot 500 m3. Voor woningen groter dan 500 m3 of specialistische onderzoeken bepalen we de prijs in overleg. Ook bij spoedopdrachten zijn we je graag van dienst; natuurlijk gewoon volgens onze reguliere tarieven.

Maak binnen één dag een afspraak

Binnenkort een bouwkundige keuring laten uitvoeren door de specialisten van A&T Vastgoed? Via ons opdrachtformulier dien je snel en eenvoudig je aanvraag in. Je plant je afspraak al binnen één dag. Verder zijn wij 7 dagen per week bereikbaar voor het beantwoorden van eventuele vragen. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen. 

Valt de te keuren woning buiten ons werkgebied? We brengen je graag in contact met onze gecertificeerde collega-inspecteurs in de betreffende regio. Natuurlijk geniet je van dezelfde service als je gewend bent van A&T Vastgoed!

Meer informatie bouwkundige keuring