Het opmaken van energielabels door A&T Vastgoed - A&T Vastgoed | Aankoop - Taxatie - Vastgoed

Energielabel

Het energielabel van je woning laat zien hoe goed je woning geïsoleerd is. Het is tegenwoordig zelfs verplicht om een geldig energielabel te vermelden in advertenties voor verkoop of verhuur van een woning.

Je laat al een energielabel opstellen vanaf €295,-.

Waarom een energielabel aanvragen?

 

 • Verplicht door de overheid bij verkoop of verhuur van je woning;
 • Bij aankoop van een woning wanneer deze een ‘oud’ energielabel heeft (opgesteld voor 01-01-2022);
 • Als er energetische maatregelen zijn getroffen die nog niet verwerkt zijn in het huidige energielabel;
 • Als je gaat verbouwen;
 • Om in aanmerking te komen voor rentekorting zodat je maandelijkse hypotheekkosten omlaag kunnen.

Geldigheid energielabel

Op het moment van de overdracht, het officiële verkoopmoment, moet de woning voorzien zijn van een geldig energielabel. Het verkopen of verhuren van een woning zonder energielabel kan zelfs een boete opleveren. Op de website van milieucentraal controleer je eenvoudig of je woning een geregistreerd energielabel heeft. Energielabels die voor 01-01-2022 zijn toegekend, zijn minder betrouwbaar. Deze labels zijn aangevraagd via internet middels foto’s en bonnen. Tegenwoordig komt er een deskundige ter plaatse. 

Verbouwen?

Ben je van plan om je woning te verbouwen? Dan is het raadzaam om contact op te nemen met een expert die je adviseert over de isolerende materialen of verduurzamingsmogelijkheden. Heb je deze maatregelen doorgevoerd? Dan kun je een nieuw energielabel op laten stellen. Daarmee kun je in aanmerking komen voor rentekorting; bovendien is een gunstig energielabel een mooi verkoopargument als je jouw woning wilt verkopen.

Duurzame samenwerking

Het opmaken van energielabels doen wij in samenwerking met Arec 2 Green. Zij zijn gespecialiseerd in het opstellen van energielabels voor woningen en bedrijfspanden. Bovendien werken zij volgens de 6 zekerheden van A&T Vastgoed:

 

 

 1. Kwaliteit
 2. Deskundigheid
 3. Ervaring
 4. Snelheid
 5. Garantie
 6. Duidelijkheid

Energielabel aanvragen

Je vraagt snel en eenvoudig een energielabel aan via ons opdrachtformulier. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en plannen direct een afspraak in voor advies of opname. Verder zijn wij 7 dagen per week bereikbaar voor al je vragen.

Neem contact met mij op