Gevalideerd NWWI Taxatierapport van A&T Vastgoed - A&T Vastgoed | Aankoop - Taxatie - Vastgoed

Gevalideerd taxatierapport (NWWI)

0_20200129145248314___media_library_original_1796_937[1]_20210914134442501_20210926140815777

Gevalideerd Taxatierapport (NWWI)

Een gevalideerd taxatierapport wordt vooral gebruikt voor het aanvragen van een hypotheek met of zonder NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Steeds meer banken en andere organisaties vragen tegenwoordig om een gevalideerd taxatierapport.

Wat is een gevalideerd taxatierapport?

Een gevalideerd taxatierapport is eigenlijk een regulier taxatierapport dat door de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerend goed (NWWI) is goedgekeurd. Banken of organisaties stellen dit type rapport verplicht, zodat zij hiermee meer zekerheid hebben over de waarde van het huis waarvoor de hypotheek wordt aangevraagd. Als de NWWI hun stempel heeft uitgebracht op het rapport, dan betekent dit dat ze akkoord gaan met de getaxeerde waarde van het huis. In sommige gevallen kent de bank of organisatie die de hypotheekaanvrager niet; in dat geval is het fijn voor hen om te weten dat de waarde van de woning is goedgekeurd door een externe, onafhankelijke organisatie.

Erkend taxateur

A&T Vastgoed is erkend en aangesloten bij het NWWI. Wij verzorgen de volledige taxatie, inclusief de aanmelding bij het NWWI. Zodra het taxatierapport gevalideerd is, ontvang je een mail met daarin de link naar het rapport. Deze mail kun je doorsturen naar je hypotheekadviseur of bank.

Van opdracht tot rapport

Stap 1: U vult het aanvraagformulier op onze site.

Stap 2: We nemen telefonisch contact met u op om een afspraak te maken, uitleg te geven hoe het een en ander in zijn werk gaat en de kosten te bespreken.

Stap 3: We sturen u een mail met uw gegevens waarbij we de opdracht te bevestigen, melden de taxatie aan bij het NWWI en ontvangt onze factuur.

Stap 4: Bij een aankoop van een woning maken we een afspraak met de verkoper of verkopende makelaar om de woning te inspecteren, fotograveren, visueel bouwkundig te beoordelen en op te meten.

Stap 5: Inspectie van de woning door de register taxateur en opmaken van het taxatierapport.

Stap 6: U betaald onze factuur via iDEAL. *In overleg is het mogelijk dat de factuur betaald wordt via de notaris bij overdracht of verrekening van de hypotheek.

Stap 7: Het rapport goedkeuren bij het NWWI en vervolgens wordt het rapport naar u en naar de door u opgeven bank of hypotheekadviseur gemaild.

(* bij betaling via de notaris brengen wij € 25,- extra kosten in rekening)