De aankooptaxatie is voor ú - A&T Vastgoed | Aankoop - Taxatie - Vastgoed

De aankooptaxatie is voor ú

Een taxatie rapport heeft u toch nodig!

Iedere woning die gekocht en gefinancierd wordt met een hypotheek, moet worden getaxeerd. De bank die de hypotheek verstrekt eist een taxatierapport dat opgesteld is door een erkende, gecertificeerde taxateur die ingeschreven is bij het NRVT.

Taxeren vóórdat u gaat onderhandelen

De taxatie is er om u informatie te geven over de marktwaarde en de in- en outs van uw toekomstige woning. Inzicht waar u voordeel bij heeft, bij het onderhandelen over de aankoopprijs en de ontbindende voorwaarden. Wacht daarom niet tot de koop definitief is, maar schakel A&T Vastgoed in vóórdat u begint met onderhandelen, dat kan u namelijk duizenden euro’s voordeel opleveren. De verkoper heeft mededelingsplicht en u, de koper, een onderzoeksplicht!

Hoe werkt een aankooptaxatie

De taxateur van A&T Vastgoed gaat samen met u de woning bezichtigen. U krijgt inzicht in de reële waarde, de bouwkundige staat, de aanwezige isolerende voorzieningen, privaat- en publiekrechtelijke aspecten van de aan te kopen woning en tips inzake de onderhandeling. U ontvangt later het taxatierapport dat u nodig heeft voor het sluiten van de hypotheek. De afwikkeling en de onderhandeling met de verkoper of verkopende makelaar doet u zelf.

De kosten hiervan bedragen € 900,– inclusief BTW. Deze kosten zijn aftrekbaar van de belasting!

 

Meer informatie aankooptaxatie