Aankoop taxatie door A&T Vastgoed - A&T Vastgoed | Aankoop - Taxatie - Vastgoed

Aankooptaxatie

Een aankooptaxatie is verplicht wanneer je een huis koopt met een hypotheek. De bank die de hypotheek verstrekt, eist een taxatierapport dat is opgesteld door een erkende en NRVT-gecertificeerde taxateur.

Wat is een aankooptaxatie?

Een aankooptaxatie is een onafhankelijke waardebepaling van een woning die wordt opgesteld door een erkende en gecertificeerde taxateur. Een aankooptaxatie geeft je inzicht in de reële waarde van de woning die jij op het oog hebt. Daarnaast geeft het taxatierapport ook inzicht in de bouwkundige staat, isolatievoorzieningen, privaatrechtelijke en publiekrechtelijke aspecten van de woning. We stellen het taxatierapport op nadat je samen met een taxateur van A&T Vastgoed de betreffende woning hebt bezichtigd. Je ontvangt binnen enkele werkdagen een maatwerk taxatierapport, waarna je de onderhandeling met de verkoper of verkopende makelaar zelfstandig afrondt.

Waarom taxeren vóórdat je gaat onderhandelen?

Op basis van de informatie in het taxatierapport kun je als koper gerichter onderhandelen met de verkoper over de prijs en ontbindende voorwaarden. Wacht daarom niet tot de koop definitief is, maar schakel A&T Vastgoed tijdig in. Idealiter nog vóórdat je begint met onderhandelen. Dit kan je namelijk duizenden euro’s opleveren.

Wat kost een aankooptaxatie?

De taxatierapporten van A&T Vastgoed worden geaccepteerd door alle Nederlandse banken. De kosten voor een aankooptaxatie bedragen € 900,- inclusief btw. Let op: dit bedrag is aftrekbaar van de belasting. Dus wanneer je overweegt om een huis te kopen, is het verstandig om direct een aankooptaxatie uit te laten voeren. Ook bij spoedopdrachten helpen we je graag; gewoon tegen onze reguliere tarieven.