Nieuw model Taxatierapport - A&T Vastgoed | Aankoop - Taxatie - Vastgoed

Nieuw model Taxatierapport

15 september 2021

Per 1 oktober 2021 gaat er veel veranderen m.b.t. taxaties, zowel in prijs als het rapport zelf. Het taxatierapport wordt beter leesbaar, uitgebreid met energetische bepalingen en een opnamestaat met bouwkundige aspecten.

Als een woning achterstallig onderhoud of bouwkundige gebreken heeft kan het zo zijn dat er naast een taxateur ook een bouwkundig inspecteur de woning moet inspecteren om een bouwkundig rapport op te maken om deze toe te voegen aan het taxatierapport. Om hierop in te spelen hebben we onze dienstverlening uit kunnen breiden met Jurgen Gommers een bouwkundig inspecteur met jarenlange ervaring op het gebied van bouwkundige diensten en specialistische onderzoeken.

Desktoptaxatie Calcasa: Onze taxateurs hebben zich aangemeld bij Calcasa om ook deze dienstverlening voor u uit te kunnen gaan voeren.

Onze nieuwe voorlopige tarieven zien er als volgt uit:

Taxaties:

Waarde van de woning

Taxatieprijs

€ 0,00 tot € 700.000,-

€ 565,00

€ 700.000- tot € 850.000,-

€ 625,00

> € 850.000,-

in overleg

   

Toeslag opnemen verbouwing

€ 50,00

Toeslag in verhuurde staat

€ 150,00

 

 

Compleet bouwkundig rapport

€ 350,00

   

Desktop taxatie Calcasa

€ 149.-

Bureau waardering NWWI

€ 149,-

Het verschil tussen een bouwkundige opnamestaat en een bouwkundig rapport is dat een bouwkundig rapport wordt opgemaakt door een erkend bouwkundig inspecteur, die een uitgebreider rapport uitbrengt wat meer inzicht geeft in de bouwkundige staat en de directe en indirecte onderhoudskosten voor nu en in de toekomst.

Alle prijzen zijn inclusief BTW, kadaster en validatiekosten.