Energielabel - A&T Vastgoed | Aankoop - Taxatie - Vastgoed

Energielabel

Het energielabel van je woning laat onder meer zien hoe goed jou huis geisoleerd is. 

Waarom een energielabel aanvragen?

Het energielabel van je woning laat onder meer zien hoe goed jouw huis geïsoleerd is. 

► Bij verkoop van je woning (verplicht door overheid).

► Bij aankoop van een woning (als de woning nog een oud energielabel heeft van voor 01-01-2021).

► Als er energetische maatregelen getroffen zijn die nog niet verwerkt zijn in het huidige energielabel.

► Als je van plan bent om te gaan verbouwen.

► Om in aanmerking te komen voor rentekorting zodat je maandelijkse hypotheek kosten omlaag kunnen.

Ga je je huis verkopen of verhuren? Dan ben je verplicht om een energielabel aan te vragen. Ten eerste is het sinds 01-01-2022 verplicht om een geldig energielabel te vermelden in advertenties voor verkoop of verhuur van de woning. Zonder het energielabel kan de advertentie dus niet online geplaatst worden. Ten tweede is het energielabel verplicht op het moment dat de overdracht (het officiële verkoopmoment) plaatsvindt.

Verkoop of verhuur je een woning zonder energielabel, dan kun je een boete krijgen. Op de website van milieucentraal kun je controleren of je woning al een geregistreerd energielabel heeft.

Energielabels van voor 1-1-2021 zijn niet zo betrouwbaar! Deze labels zijn destijds aangevraagd via internet. De opdrachtgever moest dan d.m.v. foto's en bonnen aangeven wat er allemaal geïsoleerd was in het verleden. Bij het nieuwe energielabel komt een deskundige ter plaatse opnemen wat er allemaal wel/niet geïsoleerd is in de woning.

Als je van plan bent om te gaan verbouwen is het raadzaam om contact op te nemen met een adviseur waarmee je kunt overleggen wat de beste isolerende maatregen zijn bij jouw huis. Dit om na de verbouwing een zo laag mogelijke maandelijkse energierekening te krijgen.

Als er isolerende maatregelen aangebracht zijn waardoor je een beter energielabel krijgt, is het raadzaam om een nieuw energielabel op te laten maken om bijvoorbeeld in aanmerking te komen voor rentekorting of als je je huis wilt gaan verkopen als verkoopargument (het energielabel wordt n.l. vermeld op Funda).

Voor het opmaken van energielabels werken wij samen met Arec 2 Green, gespecialiseerd in het opstellen van energielabels voor woningen en bedrijfsgebouwen.

Al onze partners werken met de 6 zekerheden van A&T Vastgoed, ook Arec 2 Green zodat U verzekerd bent van: Kwaliteit-Deskundigheid-Ervaring-Snelheid-Garantie-Duidelijkheid en Service.

Een Energielabel is er al vanaf: € 250.-

Interesse? Vul onderstaand opdrachtformulier in. Wij nemen binnen 1 werkdag contact op om uitleg te geven en eventueel om een afspraak in te plannen voor advies of opname.

 

Neem contact met mij op