Bouwkundige verkoopkeuring - A&T Vastgoed | Aankoop - Taxatie - Vastgoed

Bouwkundige verkoopkeuring

Bouwkundige verkoopkeuring

Steeds vaker is het de verkopende partij die de bouwkundige keuring laat uitvoeren. Een groot voordeel hiervan is dat je dankzij het bouwkundige rapport alle ins en outs over je woning te weten komt. Eventuele problemen kun je dus aanpakken voordat de koper deze ontdekt. Dat bespaart hem of haar onaangename verrassingen en zorgt ervoor dat het verkoopproces vlot verloopt. Doordat je de aanstaande kopers goed informeert, voldoe je ook nog eens volledig aan je mededelingsplicht.

Wat is een bouwkundige verkoopkeuring?

Tijdens een bouwkundige verkoopkeuring wordt de woning grondig geïnspecteerd op eventuele mankementen. Een van onze inspecteurs loopt samen met jou door de woning en keert deze volledig binnenstebuiten. Zelfs het exterieur van de woning wordt zorgvuldig onderzocht. Het resultaat vatten we samen in een bouwkundig rapport. Je ontvangt een overzicht van eventuele gebreken. Daarnaast brengen we ook een advies uit over de mogelijkheden om problemen op te lossen en de kosten die hierbij komen kijken, op lange én korte termijn.

Waarom een verkoopkeuring uit laten voeren?

Eventuele problemen die niet eerder bekend zijn kunnen leiden tot vertraging of - in het ergste geval - annulering van de verkoop. Bovendien kan er onenigheid ontstaan tussen de koper en de verkoper als er onduidelijkheid heerst over deze mankementen. Als je als verkoper duidelijk en transparant bent richting de potentiële koper dan wekt dat vertrouwen. Je voorkomt onnodige spanning of vervelende situaties.

Is een bouwkundige verkoopkeuring verplicht?

Een bouwkundige verkoopkeuring is niet verplicht. Als je er desondanks voor kiest om er een uit te laten voeren, is het van belang dat je een erkende inspecteur inschakelt. Als gecertificeerde partij is A&T Vastgoed specialist op het gebied van bouwkundige keuringen en taxaties. Bovendien plan je binnen één dag al een afspraak in met een van onze inspecteurs en ontvang je het bouwkundig rapport binnen enkele werkdagen in je mailbox. Wel zo fijn!

Verkoopkeuring aanvragen