A&T Vastgoed biedt u begeleiding en ondersteuning in elke fase van het kopen van een huis.

Stap 1: ondersteuning en begeleiding bij de 2e bezichtiging

Nadat u de woning heeft gevonden die u aanspreekt, schakelt u ons in. Wij maken een afspraak met de verkoper om samen nog eens naar de woning te gaan kijken. Tijdens dat bezoek vertellen we u wat we zien en denken van de algemene staat van onderhoud, de aanwezige isolerende voorzieningen of er gebreken zijn en wat we van de locatie en omgeving denken.

Stap 2: onderzoek en analyse

Dan gaan we aan de slag. Wij doen juridisch onderzoek bij het kadaster en checken het bestemmingsplan. We vragen informatie op over de woning bij de vereniging van eigenaren, bij de verkopers of de verkopend makelaar. Hoe lang staat de woning te koop? Hoe zit het met soortgelijke woningen? Uiteindelijk komen we tot een marktwaarde waarvan wij denken wat reëel is.

Stap 3: rust en succes bij uw onderhandeling

Met die marktwaarde en in nauw overleg met u gaan we onderhandelen. Dat geeft rust en het levert u geld op, we kennen de markt en de ‘regels van het spel’ en kunnen dus scherp voor u onderhandelen. We stellen ook de ontbindingsvoorwaarden op – als passende financiering ontbreekt of als er uit het bouwtechnisch onderzoek gebreken naar voren komen die niet acceptabel zijn.

Stap 4: een uitstekende afhandeling

Alle afspraken rondom de aankoop zijn vastgelegd in de koopovereenkomst. Deze wordt opgesteld door de verkopende makelaar. Dan moet u denken aan: de koopsom, de leveringsdatum, de ontbindende voorwaarden voor financiering, de drie dagen bedenktijd, eventuele ontbindende voorwaarden voor het bouwtechnisch onderzoek, notaris, etcetera. Wij kijken het koopcontract na, adviseren over aanpassingen en bijstellingen en adviseren in een goede en goedkope notaris, dit kan overigens honderden euro’s schelen.

Let op! Voor de financiering van uw huis heeft u een taxatierapport nodig. Uw eigen aankoopmakelaar is niet onpartijdig (belangen verstrengeling) en mag dit dus niet opmaken. 

Stap 5: de overdracht

Uw aankoopmakelaar helpt u bij de inspectie van de woning bij levering, het opnemen van meterstanden van gas, water en elektra. Daarna controleren we ook de notariële akte van levering en de afrekening van de notaris.