A&T Vastgoed begeleidt en ondersteunt gedurende het hele traject - A&T Vastgoed | Aankoop - Taxatie - Vastgoed

A&T Vastgoed begeleidt en ondersteunt gedurende het hele traject; dat ziet er ongeveer zo uit!

  1. Vrijblijvend intakegesprek. Onder het genot van een kop koffie of thee, bij jou thuis of bij ons op kantoor, bespreken we je woonwensen, brengen we de mogelijkheden in kaart en maken we een stappenplan.

  2. Samen met de makelaar van A&T Vastgoed de woning bezichtigen. Samen met de aankoopmakelaar bezoek je de woning die jij op het oog hebt. Tijdens dit bezoek kijken we kritisch naar de algemene staat van de woning zoals (toekomstig) onderhoud, isolatie en eventuele gebreken. We vertellen je alle ins en outs! Daarnaast bekijken we de locatie en de omgeving.

  3. Wel of geen vervolgstappen nemen? Na de bezichtiging gaan we in overleg en bepaal je of de woning nog steeds voldoet aan jouw woonwensen. Ben je nog even enthousiast, dan stellen we een bezichtigingsverslag op en bespreken we de kansen en de mogelijkheden.

  4. Onderzoek en analyse. Om jou alle juridische rompslomp te ontzien, doen wij onderzoek bij het kadaster en analyseren we zorgvuldig het bestemmingsplan. We vragen informatie op over de woning bij de Vereniging van Eigenaren, bij de verkoper of bij de verkoopmakelaar. We onderzoeken hoe lang de woning al te koop staat en vergelijken soortgelijke woningen. Uiteindelijk komen we tot een reële marktwaarde.

  5. Onderhandeling. Niet iedereen heeft een salestijger in zich. Onze aankoopmakelaars daarentegen kennen ‘de regels’ en hebben accurate marktkennis. Hierdoor kunnen zij scherp voor je onderhandelen, op basis van de bepaalde marktwaarde. Indien passende financiering ontbreekt of als er uit het bouwtechnische onderzoek naar voren komt dat de woning gebreken heeft, stellen we ontbindingsvoorwaarden voor je op.

  6. Afhandeling en opstellen koopovereenkomst. De verkopende makelaar stelt een koopovereenkomst op. Alle gemaakte afspraken omtrent de woning worden hierin vastgelegd: de koopsom, de leveringsdatum, ontbindende voorwaarden, bedenktijd, etc. Wij kijken de koopovereenkomst voor je na, adviseren over eventuele wijzigingen en helpen je een notaris te vinden; dat kan je zomaar honderden euro’s schelen! Let op: voor de financiering van je woning heb je een taxatierapport nodig. In deze fase zijn wij als aankoopmakelaar niet meer onpartijdig en mogen wij dit rapport niet opmaken. Gelukkig hebben wij een groot netwerk aan taxateurs die dezelfde vertrouwde service bieden als je van A&T Vastgoed gewend bent. We koppelen je graag aan een van onze partners.

  7. Voorbereiding op de verhuizing. Zodra de ontbindende voorwaarden zijn verlopen is de koop definitief. Gefeliciteerd, je hebt een woning! Dan breekt een nieuwe fase aan. Het regelen van een verhuisbedrijf, het afsluiten van GWL, het afsluiten van een opstalverzekering en ga zo maar door. Gelukkig kun je wederom beroep doen op ons brede netwerk aan partners.

  8. De overdracht en eindinspectie. Het is eindelijk zover! Op de datum van de sleuteloverdracht voeren wij een eindinspectie uit. Zo nemen we de meterstanden van gas, water en elektra op, controleren we de notariële akte van levering én de afrekening van de notaris. Daarna schudden we je de hand en is het helemaal aan jou om de woning om te toveren tot jouw thuis.

Meer informatie over aankoopbegeleiding