Ervaren taxateurs - A&T Vastgoed - A&T Vastgoed | Aankoop - Taxatie - Vastgoed

Taxatie

Taxatie

Tilburg

Taxatie

Wil je weten wat jouw woning waard is? En ben je op zoek naar een betrokken en ervaren taxateur? A&T Vastgoed is al ruim 15 jaar een betrouwbare partner voor particulieren, hypotheekadviseurs, banken en bedrijven. Wij zijn transparant over onze werkwijze, prijzen en service; zo weet je precies waar je aan toe bent.

Wanneer laat je een taxatie uitvoeren?

Het laten taxeren van vastgoed is noodzakelijk wanneer je een huis gaat kopen, je huidige woning wilt verduurzamen, gaat verbouwen of een hypotheek oversluit. Vaak laat je het huis taxeren zodra het voorlopig koopcontract is getekend. Een gevalideerd taxatierapport is een vereiste voor het afsluiten van een hypotheek, met of zonder hypotheekgarantie. Zo’n rapport bevat uitgebreide informatie over de marktwaarde van de woning en de bouwkundige staat, inclusief heldere onderbouwing. Alle ins-en-outs van je toekomstige thuis vind je terug in het rapport. Wanneer je jouw hypotheek wilt verhogen in verband met een verbouwing, verduurzaming of in aanmerking wilt komen voor rentekorting bij een gestegen marktwaarde, komt een woning taxatie tevens van pas. Ook worden onze rapporten gebruikt bij echtscheidingsgevallen, fiscale afwikkeling bij een transactie binnen families, WOZ en bij een aan- of verkoopbeslissing.

Van opdracht tot taxatierapport

 1. Vul het aanvraagformulier voor de taxatie in op onze website.
 2. Na ontvangst nemen we telefonisch contact met je op om uitgebreidere uitleg te geven, de kosten helder in kaart te brengen en een afspraak in te plannen.
 3. Je ontvangt de opdrachtbevestiging van de taxatie en bijbehorende factuur van ons per mail.
 4. We maken een afspraak met jou als (toekomstig) bewoner en de verkoper of verkopende makelaar om de woning te inspecteren, fotograferen, visueel bouwkundig te beoordelen en op te meten.
 5. De taxateur maakt het rapport op, deze ontvang je uiterlijk binnen 5 werkdagen.
 6. Na ontvangst betaal je de factuur via iDEAL. Liever betalen via de notaris bij overdracht of de kosten verrekenen met je hypotheek?* Dat kan in overleg.
 7. Je ontvangt het taxatierapport van ons en wij mailen het rapport naar de door jou opgegeven bank en/of hypotheekadviseur.

(*Bij betaling via de notaris brengen wij €25 in rekening.)

Spoedtaxatie nodig?

In sommige gevallen heb je op zeer korte termijn een taxatie nodig. Bij A&T Vastgoed plan je binnen slechts één dag je afspraak voor een spoedtaxatie en ontvang je al binnen 2 werkdagen het rapport. We werken sneller, maar niet minder nauwkeurig. Je profiteert te allen tijde van dezelfde deskundigheid, kwaliteit en service. Voor spoedtaxaties rekenen wij geen extra kosten.

Kies voor een erkend taxateur

De hypotheekverstrekker eist een rapport dat is opgesteld door een gecertificeerde taxateur. Laat een taxatie dus altijd uitvoeren door een erkende partij. A&T Vastgoed voldoet aan het volledige eisenpakket dat de Nederlandse banken, hypotheekverstrekkers en het NHG (Nationale Hypotheek Garantie) stellen aan een woning taxatie en bijbehorend rapport. Steeds meer banken vragen om NWWI taxaties. A&T Vastgoed is erkend en aangesloten bij het NWWI. Dat betekent dat we de gehele taxatie van A tot Z verzorgen. Daarnaast wordt jouw taxatierapport altijd opgesteld door een geregistreerde NRVT taxateur. 

Laat je huis taxeren door A&T Vastgoed.

Je kunt eenvoudig een rechtstreekse aanvraag indienen via het formulier op onze website. Heb je een vraag of wil je liever eerst meer informatie ontvangen? Onze taxateurs zijn 7 dagen per week bereikbaar.

Wil je een waardebepaling voor je huis ontvangen of valt de te taxeren woning buiten ons werkgebied? Dan brengen we je graag in contact met onze gecertificeerde collega-taxateurs en zorgvuldig geselecteerde makelaars in de betreffende regio. Vanzelfsprekend hanteren zij hetzelfde serviceniveau als je van A&T Vastgoed gewend bent.

Wanneer taxeren?

Een taxatie is nodig als u:

 • Een nieuwe woning koopt
 • Hypotheek oversluit
 • Bij overbrugging
 • Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (nhg) wilt
 • In aanmerking wil komen voor rentekorting
 • Gaat scheiden
 • Inzicht wil krijgen van de waarde bij aan- of verkoop plannen
 • Verkoop van onroerendgoed van een persoon die onder bewind gesteld is
 • Bezwaar wilt maken tegen een te hoge WOZ waarde
   
Taxatie aanvragen