Taxatie van een woning

Dagelijks taxeren wij in opdracht van: particulieren, hypotheekadviseurs en banken. 

Onze (gevalideerde) taxatierapporten worden gebruikt voor het afsluiten van een hypotheek met of zonder nationale hypotheek garantie (nhg), verhoging van uw hypotheek i.v.m. verbouwing of extra geldopname, of om in aanmerking te komen voor rente korting als de marktwaarde van uw woning flink is gestegen. Ook worden onze taxatierapporten gebruikt bij echtscheiding, WOZ en bij een aankoop- en of verkoopbeslissing.

Vandaar dat de regelgeving om zo’n rapport behoorlijk uitgebreid is en tjokvol normen en gedragscodes zit. Instellingen als NRVT, CHF, NVM, VastgoedPro en VBO stellen de normering op. Als u een taxatie laat uitvoeren, let dan altijd op bewijs van vakmanschap. Is de taxateur, zoals Aankoop en Taxatie Vastgoed ingeschreven in het register van het NRVT, lid van branche vereniging het VBO en aangesloten bij het NWWI dan zit u altijd goed. Naast de marktwaarde is een taxatie ook inzichtgevend: wat is de staat van onderhoud, hoe zit het met isolatie, locatie, inhoud, courantheid en ligging?

Vraag hier een taxatie aan

Wanneer taxeren?

Een taxatie is nodig als u:

  • Een nieuwe woning koopt of nieuwe hypotheek af- of oversluit;
  • Overbrugging;
  • In aanmerking wil komen voor rentekorting;
  • Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (nhg) wilt;
  • Gaat scheiden;
  • Inzicht wil krijgen van de waarde bij aan- of verkoop plannen;
  • Bezwaar wilt maken tegen een te hoge WOZ waarde.
     
Taxatie aanvragen
0_20200212144207977

Ons werkgebied

Het werkgebied van Aankoop en Taxatie Vastgoed is Midden Brabant: Breda, Waalwijk, Tilburg, Oosterhout, ‘’s-Hertogenbosch, Kaatsheuvel, Dongen, Wijk en Aalburg, Hank, Veen, Oisterwijk, Moergestel, Bavel, Drunen, Dussen, Sprang-Capelle, Goirle, Prinsenbeek, Hank, Alphen, Galder, Etten-Leur, Zevenbergen, Udenhout, Sint Willebrord, Lage Zwaluwe, Zundert, Rucphen, Sprundel, Berkel-Enschot, Molenschot, Heusden, Vlijmen en omliggende gemeenten). Taxatieopdrachten buiten ons werkgebied in Noord-Brabant zoals Oss, Rosmalen, Deurne, Oirschot, Uden, Helmond, Eindhoven, Roosendaal en omliggende gemeenten worden uitgevoerd door geselecteerde, gecertificeerde makelaars / taxateurs waar wij goede ervaringen mee hebben, op dezelfde wijze met de perfecte service zoals u van Aankoop en Taxatie Vastgoed gewend bent.