Bouwkundige keuring - A&T Vastgoed | Aankoop - Taxatie - Vastgoed

Bouwkundige keuring

Een bouwkundig inspectie geeft inzicht in de bouwkundige staat, de kosten die direct gemaakt moeten worden om noodzakelijke problemen van het huis te herstellen en de kosten die op termijn die gemaakt moeten worden. Een bouwkundig inspecteur voorkomt veel financiële tegenslagen nu en in de toekomst.

Een bouwkundig inspecteur van A&T Vastgoed is opgeleid om bouwkundige problemen op te sporen, te herkennen en te rapporteren. Iedere bouwperiode kent zijn problemen, denk aan funderingsproblemen, asbest, vochtproblemen, ventilatieproblemen, houtrot, boktor, scheuren in de gevels, installatieproblemen, isolatie problemen en het zelf klussers probleem waarbij bouwkundige constructies niet goed uitgevoerd zijn. 

Huidige woning

Een bouwkundige keuring van uw huidige woning geeft u inzicht in de onderhoudstoestand en de te verwachten kosten van verbeteringen en onderhoud in de toekomst. Een bouwkundig inspecteur kan u adviseren op het gebied van verbouwingen, plannen, isoleren en bouwkundige problememen van uw woning. Bovendien kan het rapport van de bouwkundige keuring gebruikt worden in het taxatierapport mits niet ouder dan 1 jaar.

Bouwkundige keuring bij verkoop van uw eigen woning

De toekomstige koper van uw huis zal een bouwkundige keuring laten doen. Als zij problemen vinden die eerder niet benoemd waren, dan kan dat het verkoopproces behoorlijk vertragen of ervoor zorgen dat de verkoop zelfs helemaal niet meer doorgaat. Dat kost allemaal veel tijd, gedoe en onnodige stress. Als u zelf een bouwkundige keuring laat uitvoeren, kunt u uw aanstaande kopers goed over alles informeren en komt niemand later voor verrassingen te staan. Bovendien voldoet u daarmee aan uw mededelingsplicht.

Aankoopkeuring:

Als u een huis gaat kopen doe dat samen met een professional van A&T Vastgoed om alle in- en outs van de nieuwe woning te weten te komen. Een koper heeft namelijk onderzoeksplicht wat inhoud dat een koper verantwoordelijk is om zo goed mogelijk te onderzoeken wat de staat van de woning is. Alle gebreken en problemen die een toekomstig koper had kunnen weten / zien kan later niet meer op terug gekomen worden! En denk er ook aan dat een verkopend makelaar in dienst is van de verkoper, die betaald namelijk zijn courtage en heeft er alle belang bij dat het huis voor zo'n hoog mogelijke prijs met zo weinig mogelijke ontbindende voorwaarden verkocht gaat worden.

Meer informatie bouwkundige keuring