0416 - 280 063info@atvastgoed.nl

Aankoop taxatie

Home / Aankoopbegeleiding / Aankoop taxatie

De taxatie is voor ú

Iedere woning die gekocht en gefinancierd wordt met een hypotheek, moet worden getaxeerd. De bank die de hypotheek verstrekt eist een rapport dat voldoet aan de CHF normen 2011 en opgesteld is door een erkende, gecertificeerde taxateur.

Taxeren vóórdat u gaat onderhandelen

De taxatie is er om u informatie te geven over de waarde en de in- en outs van uw toekomstige woning. Inzicht waar u voordeel bij heeft, bij het onderhandelen over de aankoopprijs en de ontbindende voorwaarden. Wacht daarom niet tot de koop definitief is, maar schakel Aankoop en Taxatie Vastgoed in vóórdat u begint met onderhandelen, dat kan u namelijk duizenden euro’s voordeel opleveren. De verkoper heeft mededelingsplicht en u, de koper, een onderzoeksplicht!

Hoe werkt een aankooptaxatie

De makelaar van Aankoop & Taxatie Vastgoed gaat samen met u de woning bezichtigen. U krijgt inzicht in de reële waarde, de bouwkundige staat, de privaat en publiekrechtelijke aspecten van de aan te kopen woning en tips inzake onderhandeling. U ontvangt later het taxatierapport dat u nodig heeft voor het sluiten van de hypotheek. De afwikkeling en de onderhandeling met de verkoper of verkopende makelaar doet u zelf.

De kosten hiervan bedragen € 695,– inclusief BTW. Deze kosten zijn aftrekbaar van de belasting!

 

Voor alle duidelijkheid!

Wij zijn onafhankelijk van andere makelaars omdat wij zelf geen huizen verkopen! De verkopend makelaar werkt in opdracht van de verkoper van de woning en dus niet voor de koper!