0416 - 280 063info@atvastgoed.nl

Taxatie woningen

Home / Taxatie woningen

Taxatie van een woning.

foto02Bij een taxatie denken de meeste mensen aan een ‘waardebepaling’ van een huis. Dat klopt voor een groot deel. Een van de belangrijkste onderdelen is de inschatting van de marktwaarde.
Zo’n waardebepaling, gedaan door een erkende taxateur, heeft waarde. De waarde van het pand heeft namelijk invloed op andere zaken als hypotheek, scheiding, de WOZ-waarde enzovoorts. Belangrijk dus dat het goed en consistent gedaan wordt.

Vandaar dat de regelgeving om zo’n rapport behoorlijk uitgebreid is en tjokvol normen en gedragscodes zit. Instellingen als CHF, NVM, VastgoedPro en VBO stellen de normering op. Als u een taxatie laat uitvoeren, let dan altijd op bewijs van vakmanschap. Is de taxateur, zoals Aankoop & Taxatie Vastgoed, gecertificeerd vanuit bijvoorbeeld, NRVT en branchevereniging VBO en aan-gesloten bij het NWWI dan zit u altijd goed. Naast waardebepalend is een taxatie ook inzichtgevend: wat is de staat van onderhoud, hoe zit het met locatie, inhoud, courantheid en ligging?

bronbestand_panden13Wanneer taxeren?
Een taxatie is nodig als u:

  • Een nieuwe woning koopt of nieuwe hypotheek af- of oversluit;
  • Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (nhg) wilt;
  • Gaat scheiden;
  • Inzicht wil krijgen van de waarde bij aan- of verkoop plannen;
  • Bezwaar wilt maken tegen een te hoge WOZ waarde.

Straal van 20 kilometer
Het werkgebied van Aankoop & Taxatie Vastgoed is Midden Brabant (Breda, Waalwijk, Tilburg, Oosterhout, ‘’s-Hertogenbosch, Kaatsheuvel, Dongen, Wijk en Aalburg, Hank, Veen, Oisterwijk, Moergestel, Bavel, Drunen, Sprang-Capelle, Goirle, Udenhout, Berkel-Enschot, Molenschot, Heusden, Vlijmen en omliggende gemeenten). Taxatieopdrachten buiten ons werkgebied in Noord-Brabant zoals Oss, Rosmalen, Etten-Leur, Deurne, Oirschot, Uden, Helmond Eindhoven, Roosendaal en omliggende gemeenten worden uitgevoerd door geselecteerde, gecertificeerde makelaars / taxateurs waar wij goede ervaringen mee hebben, op dezelfde wijze met de perfecte service zoals u van Aankoop & Taxatie Vastgoed gewend bent.

NWWI